Raport de activitate 2020

Raport de activitate 2019
April 2, 2021
Planul-calendar al activităților martie 2021 – martie 2022
April 5, 2021
Raport de activitate 2019
April 2, 2021
Planul-calendar al activităților martie 2021 – martie 2022
April 5, 2021

ȘCOALA DE IARNĂ – SCOUT EXTREME ADVENTURE

10 ianuarie – 12 ianuarie 2020

Activităţi: drumeţie de 4-5 ore (exploratori), 2-3 ore (temerari), ateliere de supravieţuire, tehnici şi procedee în caz de avalanşă, orientare, prim-ajutor, transmisiuni şi semnalizare); jocuri, concursuri şi animaţie în cabană (carnaval si karraoke)


START 2020 – Sesiune de informare și planificare a liderilor și voluntarilor cercetași

31 ianuarie- 2 februarie 2020

START 2020 este o reuniune care se desfășoară în fiecare an. Grupul liderilor și voluntarilor cercetași din Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea numit „Frîăția cercetașilor” la care au aderat și cercetași adulți din București, Cluj-Napoca, Tecuci, Drăgășani și Popești-Leordeni organizează încă din anul 2012 o sesiune de informare și planificare a activității lor și a centrului local. La întâlnirea din acest an au avut loc dezbateri pe șapte teme de interes pengtru activitatea noastră. Participanții au participat la recepția de bun venit, la un hike de câteva ore în apropierea stațiunii Băile Olănești, au vizitat stațiunea și au avut o cină prietenească înn locația aleasă pentru reuniune.


ZIUA MONDIALĂ A CERCETĂȘIEI

22 februarie 2020

Peste 80 de cercetași din toate ramurile de vârstă și din toate unitățile Centrului local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, s-au întâlnit în parcul Zăvoi unde au sărbătorit Ziua Fondatorului prin activități spăecifice: depunerea promisiunii cercetășești de către exploratori din unitatea „Arnota 1633” , inițiere în orientarea sportivă a lupișorilor și temerarilor, jocuri și cântece.


Mirajul Mărțișorului

1 Martie 2020

Cercetași lupișori și temerari din toate unitățile centrului local în drumați de exploratori și lideri adulți dar șli de voluntario ai Asociației „Zâmbete colorate” din Râmnicu Vâlcea și Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea au confecționat mărțișoare și felicitări de Mărțișor și Ziua Femeii în cadrul unei activități în care au mai fost jocuri cercetășești și dansuri.


ADUNAREA GENERALĂ A CENTRULUI LOCAL

6- 10 aprilie 2020

Adunărea generală s-a desfășurat on-line pe o aplicație google în conformitate cu dispozițiile Biroului Executiv al O.N.C.R privind organizarea adunărilor generale ale centrelor locale prin consultare, dezbatere și vot on-line urmare stării de izolare impusă de instituirea stării de urgență în perioada pandemiei Coronavirus.
La adunarea generală au participat 75 de membri din cei 104 cu drept de vot, fiind întrunit cvorumul de 2/3 necesar pentru validarea adunarii generale și adoptarea hotărârilor.


HIKE ÎN MUNȚII PARÂNG

31 iunie – 2 august 2020

După mulți ani am revenit în Parâng, 12 exploratori, 2 lupișori, 7 lideri adulți, și 3 părinți de cercetași, cu un camp de trei zile care a avut ca principal obiectiv o tură în munții Parâng, la circul glaciar Căldarea Câlcescu. Campul a fost instalat în vecinătatea șoselei DN 67C – Transalpina, lângă Stâna Ștefanu, la poalele muntelui Cărbunele. Sâmbătă 1 august de Ziua Eșarfei de Cercetaș am plecat în drumeție (hike cum spun cercetașii) pe traseul Stâna Ștefanu – Mohoru – Setea Mică – Căldarea Câlcescu – firul Lotrului – cabana Aviatorilor – podul Lotrului – camp. Am parcurs traseul 9 ore inclusiv popasul de o oră și jumătate la lacul Câlcescu. Am revenit la Obârșia lotrului și în munții Parâng (partea sud-estică) după ce la începutul anilor 2000 până în anul 2009 am avut multe activități în aceste locuri printre care marcaje turistice, monitorizarea turismului și activități de promovare a zonei, activități de educație ecologică și altele, în cadrul unor proiecte finanțate intitulate RANGER (2004 – 2009) -Managementul ariei naturale protejate „Rezervația Câlcescu”. Campurile erau instalate întotdeauna la podul Lotrului pe actuala șosea „Transalpina”. Între anii 2004-2009 organizația noastră a deținut custodia ariei naturale protejate „Rezervația Căldarea Câlcescu” și a rezervației „Jnepenișul Miru-Bora” din munții Latoriței (2 km vest de domeniul schiabil „Transalpina Sky Resort”) unde ne-am exercitat atribuțiile cu succes fapt dovedit de constatările și aprecierile autorităților de resort, respectiv Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu. Fotografiile din acest album sunt o invitație la drumeție într-unul din cele mai pitorești locuri din județul Vâlcea și din România.


HIKE ÎN FĂGĂRAȘ

28 – 30 august 2020

Exploratori, seniori, lideri și voluntari adulți ai centrului local au parcurs în trei zile un traseu de peste 70 de kilometri: Turnu Roșu – vf. Chica Pietrele – vf Tătaru – Șaua „Apa cumpănită” (alt 1804 m.) unde s-a campat la aprox. 150 de metri în partea dinspre Muntenia. (vineri 28 august) – Șaua „Apa cumpănită” – șaua Suru – Budislavu- lacul Avrig – vf. Budislavu – vf.Suru – șaua „Apa cumpănită”. (sâmbătă) – șaua „Apa cumpănită” – muntele Coți – stăna Greblești – Valea Satului – Câineni- Gara CFR Câineni (duminică 30 august). Toți participanții au fost în formă și nimeni nu a avut probleme cu parcurgerea acestui traseu deși pe creste și chiar în zona campului vântul a avut viteze foarte mari și insolația a fost foarte puternică. Pentru exploratorii și seniorii participanți dar și pentru câțiva dintre adulți a fost prima tură în această zona (extremitatea vestică a munților Făgăraș) și toti ne-am bucurat pentru frumusețile neasemuite ale munților noștri.


DESCHIDEREA ANULUI CERCETĂȘESC

20 septembrie 2020

Evenimentul la care sunt invitaţi toţi cercetaşii din Râmnicu Vâlcea, alţi copii şi tineri, părinţi şi bunici precum şi toţi vâlcenii care se doresc să fie alături de cercetaşi câteva ore, va prilejui promovarea sistemului şi metodei de educaţie cercetăşească, a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” şi a centrului de cercetaşi din Râmnicu Vâlcea. Programul evenimentului cuprinde jocuri şi cântece cercetăşeşti, ateliere de învăţare, concursuri şi ceremonialuri specifice organizaţiei.

Spread the love
Skip to content