Raport de activitate 2016
April 1, 2021Raport de activitate 2018
April 1, 2021START 2017 -REUNIUNEA DE PLANIFICARE A LIDERILOR CENTRULUI LOCAL
13 – 14 ianuarie 2017
Reuniunea de planificare a liderilor centrului local, în mod special a membrilor consiliului centrului local are loc în fiecare an în luna ianuarie. la reuniune participă şi lideri adulţi din alte centre locale, membri de onoare ai centrului local care fac parte din grupul informal „Frăţia Cercetaşilor”.
LUNA CERCETĂŞIEI LA LUPIŞORI
31 ianuarie – 22 februarie 2017
Cercetaşii lupişori din unităţile „Lupii albi” şi „Urşii bruni” au sărbătorit „Luna Cercetăşiei” şi „Ziua Mondială a Cercetaşiei” prin mai multe activităţi unde au învăţat lucruri noi, s-au jucat şi au aflat cine au fost Robert-Baden Powell şi soţia sa Olave.
ŞCOALA DE IARNĂ – SCOUT EXTREME ADVENTURE
10 – 10 februarie 2017
Activităţi: drumeţie de 4-5 ore (exploratori şi seniori) , 2-3 ore (temerari), ateliere de supravieţuire, tehnici şi procedee în caz de avalanşă, orientare, prim-ajutor, transmisiuni şi semnalizare); jocuri, concursuri şi animaţie în sala hotelului (carnaval si karraoke);
ZIUA MONDIALĂ A CERCETĂŞIEI – ADUNARE FESTIVĂ
25 februarie 2017
22 Februarie este Ziua Mondială a Cercetăşiei. Această zi a fost aleasă de cercetaşi în memoria Fondatorului sistemului şi metodei de educaţie cercetăşească şi al Mişcării Mondiale a Cercetaşilor lordul Robert Stephenson Baden-Powell născut ca şi soţia, Olave Baden-Powellsa în ziua de 22 februarie. Cercetaşii din Râmnicu Vâlcea vor comemora personalitatea Fondatorului şi vor sărbători Ziua Mondială a Cercetăşiei prin activităţile specifice desfăşurate la nivel de unităţi dar şi la centrul local. Principala activitate a fost adunarea festivă care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanu” Vâlcea sîmbătă 25 februarie cu începere de la ora 9.30 în sala de conferinţe de la parterul instituţiei.
ZIUA MONDIALĂ A APEI 2017
18 martie 2017
Vizită la Staţia de epurare a apelor uzate Râmnicu Vâlcea.
ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A CENTRULUI LOCAL
19 martie 2017
- Raport privind activitatea cercetaşilor din centrul local şi a consiliului centrului local în anul 2016;
- Aprobare documente financiare şi descărcarea de gestiune a consiliului centrului local pentru anul 2017;
- Aprobarea bugetului centrului local pe 2017;
- Aprobarea planului calendar de activităţi pe anul 2017;
DĂRUIEŞTE ŞI VEI FI DĂRUIT
26 martie – 5 aprilie 2017
Au fost donate alimente şi obiecte de igienă şi curăţenie în beneficiul familiilor care au nevoie de ajutor din Perişani, localitatea în care în fiecare vară, la sfârşit de iulie, organizăm un camp foarte frumos.
Donaţiile care au avut o valoare de peste 2.400 lei au ajuns la parohia Perişani-Băiaşu unde preotul Dorin Potcovel le va distribui celor mai nevoiaşi dintre enoriaşi. Am fost acolo azi dimineaţă împreună cu liderii Gabriel Petria şi Gabriel Rotaru şi vă mărturisesc, celor care aţi fost în campurile de vară, că locurile acelea sunt la fel de frumoase şi acum primăvara. Închei reiterând mulţumirile noastre, ale celor care am iniţiat această acţiune şi ale părintelui Dorin Potcovel.
Au contribuit la această donaţie: haiticul/unitatea „Urşii bruni”, haiticul/unitatea „Lupii albi”, unitatea „Antares AS” (patrulele „Totenstein”, „Rozatoarele”, „Ratonii”, „Castorii victorioşi” şi „Mojo Jojo”), unitatea „Matei Basarab” şi părinţii copiilor şi cadrelor didactice de la Grădiniţa „Happy Kids” Râmnicu Vâlcea.
FESTIVALUL LUMINII
20 mai 2017
Luna mai este luna Festivalului Luminii.
Ce este Festivalul Luminii? O idee, un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică.
Mii de gulgute au împanzit parcul si au pus zambete calde pe feţele celor prezenţi pentru amintiri de neuitat!
Au fost câteva ore de petrecere într-o atmosferă prietenească plină de optimism şi bunăvoinţă.
CAMPUL „CUPA IZVOARELOR”
22 – 25 iunie 2017
Campul “Cupa izvoarelor” este conceput ca un complex de activităţi specifice cercetăşeşti dar şi cultural-artistice şi sportive, oferind participanţilor ocazia de a se întâlni sau reîntâlni, de a realiza din plin sentimentul apartenenţei la Mişcarea Cercetaşilor, de a dobândi noi cunoştinţe şi abilităţi şi de a cunoaşte locuri dintre cele mai interesante din judeţul Vâlcea. Evenimentul, care se organizează în fiecare an, în alt loc din judeţul Vâlcea, este primul camp cercetăşesc din vacanţa de vară. Partenerul oficial al centrului de cercetași din Râmnicu Vâlcea la organizarea acestui eveniment este Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea.
CAMPUL „NUME DE COD POSADA”
25 – 31 iulie 2017
La camp au participat cercetaşi temerari asistaţi de cercetaşi exploratori şi lideri adulţi
ŞCOALA DE ALPINISM
31 septembrie – 3 septembrie 2017
Şcoala de alpinism a cercetaşilor vâlceni este un complex de activităţi de sport extrem cu preponderenţă antrenamente de alpinism care se desfăşoară în fiecare an la finele lunii august. Cercetaşii au participat la expuneri privind echipamentul şi materialele folosite în alpinism, reguli de urmat pentru prevenirea accidentelor în cursul antrenamentelor de alpinism, tehnici folosite în alpinism şi nu în ultimul rând la antrenamente la pereţi pe traseele mai uşoare din valea Cheii (Recea) de la poalele ţancului Claia Strâmbă.
Activităţile au fost conduse de instructori calificaţi.
Cercetaşii au primit diplome de participare şi medalii.
DESCHIDEREA ANULUI CERCETĂŞESC
16 septembrie 2017
Deschiderea noului an cercetăşesc este prilej de revedere a cercetaşilor din unităţile centrului local. Activităţile au început cu un ceremoniaşl cercetăşesc cu apelul şi strigătul unităţilor.
Alte activităţi: ateliere de orientare, supravieţuire, radiocomunicaţii, învăţarea limbajului mimico-gestual, pictură, noduri, face-painting.
ÎMPREUNĂ PENTRU O LUME MAI BUNĂ
15 octombrie – 15 noiembrie 2017
Cercetaşii exploratori din centrul local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” au participat la activităţile din cadrul proiectului „Împreună pentru o lume mai bună” finanţat de ONCR în cadrul proiectului mai amplu ”Lideri Implicați în Dezvoltare Locală” pe care organizaţia noastră îl derulează în parteneriat cu „Lidl, pentru un viitor mai bun”.
Exploratorii din patrula “Castorii victorioşi” a unităţii “Antares Alpha Scorpiu” , titulara proiectului, şi voluntari din toate unităţile centrului local au fost prezenţi în unităţile din mun. Râmnicu Vâlcea ale Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni unde, împreună cu copii şi tineri cu deficienţe şi nevoi speciale (de educaţie şi instrucţie), au confecţionat jucării din materiale textile.
Proiectul a fost centrat pe doua secţiuni:comunicare şi socializare între membrii echipei de proiect şi aceşti tineri şi, implicare civică a tinerilor cu nevoi speciale in viaţa comunitătii.
Împreună au realizat 500 de jucarii din material textil care au fost dăruite grădiniţelor din mun. Râmnicu Vâlcea
CONCURS DE TIR „SĂGEATA DE ARGINT”
29 octombrie 2017
Concurs de tir cu premii pentru lupişori, temerari, exploratori, seniori şi lideri adulţi.
ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A CENTRULUI LOCAL
19 noiembrie 2017
La mijlocul mandatului consiliul centrului local a considerat că trebuie să consulte cercetaşii cu drept de vot cu privire la câteva aspecte importante privind managementul centrului local şi să obţină un vot de încredere pentru partea a doua a mandatului.
NOAPTEA STRIGOILOR – OBICEIURI ŞI TRADIŢII DE SFÂNTUL ANDREI
29 noiembrie 2017
O seară a obiceiurilor şi tradiţiilor de Sfântul Andrei.
SCOUT PARTY – ÎN AŞTEPTAREA LUI MOŞ CRĂCIUN
16 decembrie 2017
Activitatea la care au participat cercetaşi din toate ramurile de vârstă şi lideri cercetaşi a fost o serbare specifică Crăciunului.